2011 m. spalio 13 d.

Baltymų puodas


Vakarienei – baltyminis maistas! Na, bent jau taip sako sveikos mitybos propaguotojai. O kurgi tų baltymų rasti? Atsakymas labai paprastas: vienas iš didžiausių baltymų šaltinis yra kiaušinio baltymai. Tai turbūt pats paprasčiausias ir greičiausias (ko mums ypač reikia kuomet esame po darbų pavargę ir neturintys jėgų sukiotis virtuvėje) būdas pasigaminti sveiką ir skanią (taip, skanią, nes pati kiaušinių nelabai mėgstu, tačiau baltymus galėčiau valgyt dažnai) vakarienę.

Receptas su nuotrauka Uogulencijos

Reikės:
200 g kiaušinių baltymų
200 g konservuotų agurkų
Prieskonių: druskos, pipirų
Trupučio vandens

Gaminimas: 
Atskiriame kiaušinio trynius nuo baltymų. Juos išplakame kartu su druska ir pipirais. Įpilame šiek tiek vandens ir išmaišome. Viską pilame į įkaitintą (be aliejaus!) keptuvę ir kepame nuolat maišydami kol iškeps. 
Skanaujame su rieke nesijotų miltų (angl. wholemeal) duonos, kurią trumpam galime paskrudinti duonos skrudintuvėje (paskrudinta duona ar batonas mažiau apsunkina virškinimą) ir konservuotais agurkais. 

Sveikos vakarienės!

Pastaba: šioje porcijoje yra apie 207 kcal, 21.09 g angliavandenių, 25.76 g baltymų, 2.45 g skaidulų.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą