2012 m. kovo 4 d.

Žuvies apkepas su sezamo sėklomis



Reikės:
360 g menkės file
240 g lašišos file
150 g morkų
150 g svogūnų
20 g česnakų
30 g sezamo sėklų
67 g (2 vnt.) kiaušinių baltymų
230 g grietinėlės plakimui 30 % rieb.
10 g aliejaus 
Citrinos 
Norimų prieskonių: druskos, maltų pipirų, prieskoninių žolelių (naudojau čiobrelius, raudonėlį, baziliką, o vietoje druskos pakako meškinio česnako).

Receptas ir nuotrauka Babrakes


Gaminimas:
Menkę su lašiša sublenderiuoti arba gerai sumaigyti su šakute. Svogūnus ir česnakus susmulkinti, morkas sutarkuoti ir viską pakepinti aliejuje, kol suminkštės. Pakepinus įdėti pasirinktus prieskonius, įspausti citrinos sulčių pagal skonį. 
Viską sudėti į sublenderiuotą žuvies masę, gerai išmaišyti arba dar karta sublenderiuoti.
Išplakt kiaušinio baltymus iki putų ir sudėt į žuvies masę po truputį maišant. Grietinėlę išplakti ir įmaišyti i gautą žuvies masę.
Masę dėti į kepimo formelę, apibarstyti sezamo sėklomis, uždengt kepimo folija ir įstatyt į didesnę kepimo formą, kurioje reikia įpilt tiek vandens, kad  2-3 cm apsemtų formą, kurioje keps apkepas.
Kept įkaitintoj iki 110 C orkaitėje apie 50 min. Paskui formelę su apkepu išimt, nuimt kepimo foliją, dėti atgal į orkaitę. Padidint orkaitės temperatūrą iki 200 C temperatūros, nustatyti viršutinio frilio funkciją ir dar kept apie 20 min., kol apkepo viršus šiek tiek apskrus.
Ištraukus iš orkaitės leis šiek tiek pravėsti, nes iš pradžių apkepas būna labai trapus, o šiek tiek pastovėjęs sutvirtėja.  
Skanaus!

Iš nurodyto kiekio gaunasi apie 5 porcijas.
100 g turi: 136 kcal, 3.03 g angliavandenių, 17.07 g baltymų, 11.47 g riebalų. 

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą