2012 m. kovo 28 d.

Kalakutienos kotletai su krapais ir svogūnų laiškais grūdėtų garstyčių padaže



Receptas ir nuotrauka Uogulencijos
Kotletams reikės:
1 kg maltos kalakutienos (ne didesnio nei 10% rieb.)
84 g (2 vnt. M dydžio) kiaušinių
45 g šviežių krapų
65 g svogūno laiškų
10 g alyvuogių aliejaus kepimui
Druskos ir maltų pipirų

Padažui reikės:
50 g grūdėtų garstyčių
750 ml vandens
50 g jogurtinės grietinės
25 g bulvių krakmolo

Gaminimas:
Į maltą kalakutieną įmušti kiaušinius, pagal skonį įbert druskos ir pipirų. Svogūnų laiškus ir krapus susmulkinti ir sudėti į maltą mėsą. Viską gerai išmaišyti, formuoti kotletus ir kepti gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
Padažui į nedidelį puodą įpilti 700 ml vandens, sudėti garstyčias ir užvirinti. Kai užvirs sudėti jogurtinę grietinę ir 50 ml vandenyje ištirpintą bulvių krakmolą. Viską gerai išmaišyti ir leisti pavirti, kol ims padažas tirštėti.
Skanaus!

Iš nurodyto kiekio gavosi 13 vnt. kotletų.
Visi kotletai su padažu turi: 1742.63 kcal, 41.89 g angliavandenių, 81.89 g riebalų, 192.8 g baltymų, 3.79 g skaidulų.
1 kotletas su padažu turi: 134.05 kcal, 3.22 g angliavandenių, 6.3 g riebalų, 14.83 g baltymų, 0.3 g skaidulų.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą