2012 m. kovo 30 d.

Karštos lęšių salotos



Reikės:
75 žaliųjų lęšių
47 g morkų
55 g svogūnų
4 g alyvuogių aliejaus
15 g saliero stiebo
druskos


Receptas ir nuotrauka Uogulencijos

Gaminimas:
Lęšius kelioms valandos užmerkiame (užmerkiu juos kai ruošiu pusryčius, o atėjus pietų metui lęšiai jau būna pakankamai išbrinkę). Vėliau beriame juos į verdantį vandenį ir verdame kol išvirs. Tuo tarpu pasiruošiame daržoves. Sutarkuojame morkas, susmulkiname svogūną, plonais griežinėliais supjaustome saliero stiebą. Sudedame susmulkintas daržoves į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Viską pakepiname kol suminkštės. 
Nusunkiame vandenį nuo išvirusių lęšių ir juos suberiame į keptuvę su daržovėmis. Pagal skonį pagardiname druska. Gerai išmaišome ir patiekiame. 
Skanaus!

Šioje porcijoje yra: 320.39 kcal, 19.44 g baltymų, 47.6 g angliavandenių, 5.04 g riebalų, 11.6 g skaidulų.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą