2012 m. kovo 4 d.

Salotos "Vitaminų bomba"

Gražgarsčių lapai yra švelnaus pipirų skonio. Juose gausu vitaminų A, B, C, E, kalcio, geležies, magnio, niacino, fosforo, aminorūgščių.

Liucernos daigai yra gaivaus pavasarinio skonio, todėl virti ar kepti šių daigų nereikia. Šie daigai gausūs vitaminų A, E, B, geležies, kalcio, magnio ir fosforo. Paruoštų daiginimui sėklų galima rasti parduotuvėse prekiaujančiose ekologiškais produktais arba specializuotose sėklų ir kt. dalykų, reikalingų daržui bei sodui, parduotuvėse.

Receptas ir nuotrauka Babrakes


Reikės:
50 g gražgarsčių lapų
15 g liucernos daigų
60 g agurkų
80 g pomidorų
80 g virtų burokėlių
40 g virto kiaušinio baltymų
80 g svogūnų
5 g kedro riešutų
5 g ypač tyro alyvuogių aliejaus su česnaku ir aitria paprika
šviežiai spaustų citrinos sulčių.

Gaminimas: 
Į lėkštę sumaišome gražgarsčių lapus, liucernos daigus, supjaustytus agurkus, pomidorus, burokėlius, virto kiaušinio baltymus, susmulkintus svogūnus. Pabarstome kedro riešutais. Nedideliame dubenėlyje sumaišome aliejų su citrinos sultimis ir gautu užpilu apšlakstome salotas.
Skanaus!

Šioje porcijoje yra: 221.22 kcal, 25.69 g angliavandenių, 14.08 g baltymų, 6.02 g riebalų. 

1 komentarai (-ų):

Unknown rašė...

Tikra vitaminų bomba, vertos dėmesio salotos. :) Tik turbūt kiaušinio nedėsiu.

Rašyti komentarą