2011 m. lapkričio 19 d.

Vištienos file ant grotelių

Laaabai skanus patiekalas. Puikiai dera su pomidoru, icebergo salotomis ir marinuota paprika.


Receptas ir nuotrauka Uogulencijos


Reikės:
480 g vištienos  file
2 a. š. raudonųjų krienų
5 v. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
40 g alyvuogių aliejaus
krapų ir svogūnų laiškų (naudojau džiovintus),  druskos, maltų kvapniųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas:
Vištienos file susmulkinti norimais gabaliukais (aš naudojau mažąją file, tai nieko nesmulkinau - gavosi 9 gabaliukai), sudėti prieskonius, krienus ir supilti citrinos sultis. Viską gerai įtrinti į vištieną ir palikti pasimarinuoti 1-2 val.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C, groteles patepti alyvuogių aliejumi, ant jų dėti file ir aptepti likusiu aliejumi. Kepti 20-30 min. (priklauso nuo file dydžio). 
Skanaus!

Vienoje porcijoje (2 mažosios file gabaliukai, kaip parodyta nuotraukoje) yra:  193.32 kcal, 23.6 g baltymų, 1.74 g angliavandenių, 0.79 g riebalų.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą